Βιογραφικό

Ο ιατρός Καραϊσαρίδης Χριστόφορος είναι Διευθυντής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν και ιδρυτής του Laser Medical Center.

Τελείωσε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ειδικότητα Χειρουργικής στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης οπου και του δόθηκε τιμητικά ο τίτλος του Visiting Professor of Surgery.
Έχει μετεκπαιδευτεί σε πολλά θέματα αιχμής στη Γενική Χειρουργική σε διάφορα Ευρωπαικά Νοσοκομεία ( Χειρουργική Ογκολογία Ήπατος Παγκρέατος – Νοσοκομείο Beaujon στο Παρίσι, Λαπαροσκοπική Ογκολογία Πεπτικού – Nοσομείο OLV στην Alst, Λαπαροσκοπική Χειρουργική της Παχυσαρκίας – Νοσοκομείο St Pierre στην Brugge, Ρομποτική Χειρουργική -Νοσοκομείο HUG στην Γενεύη. )

Από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χρήση διαφόρων τεχνολογιών στην Χειρουργική και στην Ιατρική γενικότερα.
Ασχολείται με την Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική για την αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της κοιλιάς ( Χειρουγική της Παχυσαρκίας , Ογκολογία Πεπτικού, Καλοήθεις παθήσεις Πεπτικού, Κήλες, Γυναικολογική Ογκολογία ).
Σήμερα εστιάζει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του στην χρήση της Ρομποτικής Χειρουργικής για την αντιμετώπιση όλων των μορφών των κηλών της κοιλιακής χώρας εφαρμόζοντας με ιδιαίτερη επιτυχιά μια απόλυτα ανώδυνη μετεγχειρητικά τεχνική που επιτρέπει την άμεση επάνοδο σε πλήρη δραστηριότητα από την έπομενη κίολας μέρα μετά την επέμβαση.
Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τις περισσότερες ρομποτικές επεμβάσεις με το σύστημα Da Vinci στον τομέα της Γενικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν.

Παράλληλα με την Ρομποτική Χειρουργική ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την xρήση διαφόρων λάζερ στην Χειρουργική και την Αισθητική Ιατρική.

Έχει εκπαιδευτεί στην Doctor Skin Clinic στην Τεργέστη καθώς και την έδρα της Laser Health Academy στην Σλοβενία.
Έχει εκπαιδεύσει γιατρούς απ’ όλο τον κόσμο σε αντίστοιχες λάζερ εφαρμογές στο Πανεπιστήμιο της Sharza στο Ντουμπάι.

Είναι μέσα στους πρώτους που εφάρμοσε την τεχνολογία λάζερ για την θεραπεία κοινών παθήσεων της περιπρωκτικής περιοχής όπως τα περιεδρικά συρίγγια , η αιμορροιδοπάθεια, η ραγάδα ( για την οποία χρησιμοποιεί έναν επαναστατικό συνδυασμό λάζερ και botox ) και η κύστη κόκκυγος.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην χρήση των λάζερ για γυναικολογικές εφαρμογές καθώς είναι ο πρώτος που πραγματοποίήσε στην Ελλάδα το 2013 τις θεραπείες IntimaLase® ,IncontiLase® και Renovalase® για την θεραπεία της κολπικής χαλάρωσης , της ακράτειας από στρες και της μετεμμηνοπαυσιακής ατροφίας.

Είναι από τους ιατρούς που συνέβαλλαν με τις προτάσεις τους και τα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούσε στην ανάπτυξη της επαναστατικής μη χειρουργικής μεθόδου αντιγήρανσης και σύσφιξης του προσώπου Fotona 3D και Fotona 4D και ο πρώτος που πραγματοποίησε τις αντίστοιχες θεραπείες στην Ελλάδα από το 2015.
Σήμερα πλεόν εφαρμόζει μια δική του αποκλειστικά τεχνική για την λαζερ αντιγήρανση και σύσφιξη του προσώπου το FOTOLIFT σε συνδυασμό με PRP για την ενεργοποίηση των βλαστοκυττάρων.

Τέλος το ενδιαφέρον του για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της γυναικείας σεξουαλικότητας πέραν από τις λάζερ γυναικολογικές εφαρμογές τον οδήγησε στην επικοινωνιά με τον δημιουργό της μεθόδου Orgasmic Shot ( O-Shot ) και την πρώτη εφαρμογή με εντυπωσιακά αποτελέσματα της μεθόδου στην Ελλάδα το 2016.