ΙncontiLase®

Η επαναστατική μη χειρουργική θεραπεία της ακράτειας των ούρων

Είναι ανώδυνο

Δεν υπάρχει αιμορραγία

Γίνεται στο ιατρείο σε 45 λεπτά

Δεν απαιτείται ανάρρωση.

Έχει άμεσο αποτέλεσμα από τον πρώτο μήνα

Βελτιώνει ιδιαίτερα θετικά και την σεξουαλική επαφή καθώς η θεραπεία οδηγεί σε μια συνολική αναζωογόνηση του κόλπου γεγονός αντιληπτό σε όλες τις κλινικές μελέτες τόσο από την γυναίκα όσο και από τον σύντροφο της

Είναι η ιδανική θεραπεία για την μικρή και μέτριου βαθμού ακράτεια στην προσπάθεια καθώς υπάρχει ανταπόκριση στο 94% των γυναικών

Δεν απαιτείται αποχή από σωματική άσκηση και επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή 3 ημέρες μετά τη θεραπεία

ή Καλέστε για Δωρεάν Ενημέρωση στο 210-7247750

Είναι η μοναδική μη χειρουργική θεραπεία για την ακράτεια στην προσπάθεια.

Η κολλαγονική ενίσχυση, μέσω του φωτοθερμικού φαινομένου, των παραπάνω περιοχών οδηγεί στην συνδεσμική στήριξη της ουροδόχου κύστεως και της ουρήθρας και την αντοχή του σφιγκτηριακού μηχανισμού στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης που είχε σαν αποτέλεσμα την ακράτεια των ούρων στο γέλιο, το βήχα και την άσκηση.   Ο ‘‘χαλασμένος σφιγκτηριακός μηχανισμός’’ αποκαθίσταται.

Συχνές Ερωτήσεις

Η ακράτεια είναι μια από τις πιο συχνές ασθένειες παγκόσμια.
Σχεδόν το 1/3 των γυναικών μεταξύ 30-60 έχουν συμπτώματα ακρατείας .

Η ακράτεια των ούρων στην προσπάθεια (stress) αποτελεί την αιτία στο 50% των γυναικών με ακράτεια και παρουσιάζεται σαν απώλεια ούρων κατά την διάρκεια γεγονότων που αυξάνουν την ενδοκοιλιακή πίεση όπως :

 • ο βήχας
 • το γέλιο
 • το φτέρνισμα
 • η σωματική ασκήση
 • ακόμα τέλος και απλές κινήσεις όπως το σκύψιμο και το τέντωμα.

Η βασική αιτία που καθιστά μια γυναίκα ευάλωτη στην αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης είναι η αναποτελεσματική λειτουργία των σφιγκτηριακών μυών καθώς και των υποστηρικτικών μυών και συνδέσμων του πυελικού εδάφους που οδηγεί σε απώλεια στήριξης για την ουροδόχο κύστη και απώλεια ούρων κατά την αύξηση της πίεσης.


Ο φυσιολογικός τοκετός
είναι η πιο συχνή αιτία για τις μυικές , συνδεσμικές και νευρικές βλάβες των υποστηρικτικών δομών της ούρησης. Η ακράτεια μετά τον τοκετό μπορεί να είναι άμεση ή μπορεί να συμβεί πολλά χρόνια μετά.

 • Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης σε συνδυασμό με την εμμηνόπαυση που οδηγεί στην απώλεια της ευεργετικής δράσης των οιστρογόνων
 • Χειρουργικές επεμβάσεις στην περιοχή της πυέλου όπως η υστερεκτομή
 • Αυξομειώσεις βάρους που οδηγούν σε συνδεσμική επιβάρυνση και χαλάρωση των υποστηρικτικών δομών του πυελικού εδάφους

 • Η ακράτεια των ουρων στην προσπάθεια υποβαθμίζει ιδιαίτερα την ζωή των κοινωνικά και σωματικά ενεργητικών νέων γυναικών. Για εκατομμύρια νέες γυναίκες σε όλο τον κόσμο κάθε μορφή άσκησης έχει συνδυαστεί με το πολύ δυσάρεστο αίσθημα της ακούσιας απώλειας των ούρων.
 • Ταυτόχρονα ακόμα και σήμερα, ακόμα και στις δυτικές κοινωνίες αποτελεί θέμα ταμπού καθώς περισσότερο από το 50% των γυναικών δεν αναζητούν ιατρική συμβουλή γι αυτό το πρόβλημα.
 • Οι περισσότερες γυναίκες συνηθίζουν να ζουν με την ακράτεια περιορίζοντας την ενεργητικότητα τους και την δυνατότητα να χαίρονται την ζωή στο μέγιστο και μόνο όταν η ακράτεια φτάσει να επηρρεάζει σε δραματικό βαθμό την καθημερινότητα τους αναζητούν ιατρική βοήθεια. Η ακράτεια είναι μια μορφή αναπηρίας στο βαθμό που ασκεί περιορισμούς στην δραστηριότητα της κάθε γυναίκας

Οι ασκήσει Kegel αντιμετωπιζουν μόνο τη μυική χαλάρωση της πυελικής υποστήριξης του γυναικείου ουρογεννητικού συστήματος ενω το πρόβλημα ειναι μυοσυνδεσμικό

Είναι η μοναδική μη χειρουργική θεραπεία για την ακράτεια στην προσπάθεια. Όπως αναφέρθηκε η ακράτεια στην προσπάθεια έχει 2 μεγάλες αιτίες :

 1. την μυική χαλάρωση των μυών του πυελικού εδάφους και
 2. την  συνδεσμική χαλάρωση των εμπλεκόμενων  συνδέσμων που λειτουργούν κανονικά  συντονισμένα υποστηρίζοντας την φυσιολογική ούρηση.Ενώ είναι γνωστή η βοήθεια των ασκήσεων Kegel στο κομμάτι της μυικής ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τρόπος ν’ αντιμετωπιστεί η συνδεσμική χαλάρωση εκτός από το χειρουργείο. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι γυναίκες με μικρή και μέτριου βαθμού ακράτεια δεν αναζητούσαν θεραπευτική παρέμβαση αλλά μάθαιναν να ζούν με την ακράτεια και το φόβο της απώλειας των ούρων.
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙncontiLase®

To ΙncontiLase® βασίζεται στην τεχνολογία Laser 2940nm Er:YAG Smooth® Mode που ανέπτυξε αποκλειστικά η Fotona.
To ΙncontiLase® επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή τη σύσφιξη και την μείωση της διαμέτρου του ‘‘χαλαρού’’κόλπου σε 3 στάδια.

1. Φωτοθερμική Αλληλεπίδραση

Το πρωτόκολλο Er:YAG Smooth® Mode μέσω της ελεγχόμενης θερμικής εναπόθεσης οδηγεί στη αύξηση της θερμοκρασίας ( 50-70ο C) σε συγκεκριμένο βάθος του βλεννογόνου ( 200-500 μm) επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αναδόμηση του κολλαγόνου και την νεοκολλαγονογένεση. Σύσφιξη του κολλαγόνου της τάξης του 30 % κατορθώνεται άμεσα.
2. Θερμομηχανική Αλληλεπίδραση

Ενα δευτερογενές αποτέλεσμα στα τοιχώματα του κόλπου συμβαίνει ως αποτέλεσμα μηχανικής έλξης λόγω του προαναφερθέντος θερμικού φαινόμενυ στην εξωτερική στοιβάδα. Υστερα από συρρίκνωση των ανώτερων στοιβάδων , οι κατώτερες στοιβάδες έλκονται μεταξύ τους λόγω μηχανικής τάσης μεταξύ των στοιβάδων.3. Ανάπτυξη Νέων Ινών Κολλαγόνου

Στο τελευταίο στάδιο μέσω της διαδικασίας της νεοκολλαγονογένεσης που ενεργοποιείται μέσω της θερμικής βλάβης του βλεννογόνου , δημιουργούνται νέες ίνες κολλαγόνου, περαιτέρω συμβάλλουν στην βελτίωση του πάχους, της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του κολπικού βλεννογόνου.

Το τελευταίο στάδιο κρατά για μήνες μέχρι στο σημείο που υποστρέφει οπότε και εμφανίζεται η ανάγκη για επανάληψη της θεραπείας.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Smooth® Mode

Η τεχνολογία Smooth® Mode είναι ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο της Fotona και αφορά σε laser Er:YAG 2940nm . Κατά το παραπάνω πρωτόκολλο η  φωτοθερμική ενέργεια του laser αποδίδεται στο δέρμα με μια γρήγορη σειρά βραχέων και χαμηλής ενέργειας παλμών  ιδανικά κατανεμημένων στο χρόνο, εντός ενός μεγαλύτερου υπερ-μακρού (super-long) παλμού 200-350 msec.

Αυτός ο τρόπος απόδοσης της ενέργειας με την μορφή μιας στήλης ή ‘‘ τρένου ’’παλμών (pulse train) εχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την συσώρευση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του βλενογόννου και να επιτυγχάνεται  ομοιογενής θερμική εναπόθεση στην επιφανειακή βλεννογονική στιβάδα σε βάθος αρκετών εκατοντάδων μικρών.

Ακριβώς λοιπόν επειδή ο χρόνος παλμού ( ή μήκος παλμού) των παλμών Smooth® Mode, που απορροφούνται σε βάθος μερικών μικρών (μm) του βλεννογόνου, είναι μεγαλύτερο απο τον επιδερμικό Θερμικό Χρόνο Χαλάρωσης (Thermal Relaxation Time- TRT) το τελικό αποτέλεσμα του πρωτοκόλου  Smooth® Mode είναι μια ήπια θερμική πήκτωση της επιφανειακής στιβάδας σε θερμοκρασίες 50-70ο C χωρίς ιδιαίτερο έγκαυμα της επιδερμίδας ή βλάβη στους βαθύτερα υποκείμενους ιστούς και όργανα.
Η άλληλεπίδραση  της δέσμης του Laser με το βλενογόννο  γίνεται με  τρόπο ελάχιστα επεμβατικό , χωρίς καθόλου αιμορραγία και με ακριβώς καθορισμένη θερμική εναπόθεση που εξαλείφει την πιθανότητα ιστικού τραυματισμού  ή νέκρωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για δωρεάν ενημέρωση

Είναι υπόθεση λίγων μόνο λεπτών, που γίνεται μέσα από μία απλή, αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

ή Καλέστε για Δωρεάν Ενημέρωση στο 210-7247750

Δρ. Καραϊσαρίδης Χριστόφορος

Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210-7247750
Skype: ckaraisaridis
Whats App: Christoforos Karaisaridis
Viber: Christoforos Karaisaridis
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 37, Κολωνάκι
Email: info@laser-medical.gr