Renovalase®

Η επαναστατική θεραπεία για την κολπική ξηρότητα της εμμηνόπαυσης

Είναι ανώδυνο

Δεν υπάρχει αιμορραγία

Γίνεται στο ιατρείο σε 20 λεπτά

Δεν απαιτείται ανάρρωση

Επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή 3 μέρες μετά τη θεραπεία

Αποφεύγονται οι μακροχρόνιες παρενέργειες της ενδοκολπικής χορήγησης οιστρογόνων

Βελτιώνει ιδιαίτερα θετικά και την σεξουαλική επαφή καθώς η θεραπεία οδηγεί σε μια συνολική αναζωογόνηση του κόλπου γεγονός αντιληπτό σε όλες τις κλινικές μελέτες τόσο από την γυναίκα όσο και από τον σύντροφο της

ή Καλέστε για Δωρεάν Ενημέρωση στο 210-7247750

To RenovaLase® είναι μια επαναστατική laser θεραπεία που λύνει το σοβαρό πρόβλημα της ατροφίας του κόλπου μετά την εμμηνόπαυση.

Το RenovaLase® επαναφέρει την συνολική βιολογική εικόνα του κόλπου όπως ήταν προεμμηνπαυσιακά και κατά συνέπεια αναιρεί και όλα τα κολπικά συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Με το RenovaLase® η σεξουαλική πράξη και κατά συνέπεια και η επιθυμία για σεξουαλική επαφή επιστρέφει στη φυσιολογικότητα της χωρίς την ανάγκη για χρήση ειδικών gel ή ενδοκολπικών οιστρογόνων.

Συχνές Ερωτήσεις

Η ατροφική κολπίτιδα ή αλλιώς ουρογεννητική ατροφία είναι μια φλεγμονή του κόλπου και του εξωτερικού ουροποιητικού συστήματος λόγω της λέπτυνσης και της επιπέδωσης των ιστών , που συνοδεύεται από μειωμένη λίπανση του κόλπου λόγω ελαχιστοποίησης της ποσότητας των κολπικών υγρών.
Αύτα τα συμπτώματα οφείλονται κυρίως στην έλλειψη των οιστρογόνων.
Τα κυριότερα κολπικά συμπτώματα είναι :

  • Φαγούρα και ερεθισμός
  • Αίσθημα καύσου
  • Βλεννογονικά έλκη
  • Δυσπαρεύνια

Η μετεμμηνοπαυσιακή ατροφία συνδυάζεται με ξηρότητα και πόνο κατά την σεξουαλική επαφή καθιστώντας τελικά το σεξ δυσάρεστη εμπειρία για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο σε μια περίοδο της ζωής τους που έχουν ν αντιμετωπίσουν έτσι και αλλιώς την έλευση ενός σοκ γήρανσης συνολικά στο σώμα τους λόγω της απώλειας της ευεγερικής δράσης των οιστρογόνων .

Τα συμπτώματα της κολπικής ατροφίας που περιγράψαμε μπορούν μέσα σε λίγους μόλις μήνες να εξαφανιστούν.

Iστολογική βλεννογόνου γυναίκας σε εμμήνοπαυση. Παρατηρείται μια γενικότερη εικόνα κυτταρικής και εξωκυτταρικής ‘‘φτώχειας ’’ του βλεννογόνου καθώς και απώλεια της φυσιολογικής του δομής.

Iστολογική στην ίδια μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα 6 μήνες μετά το Renovalase®. Μπορούμε να παρατηρήσουμε αύξηση του πάχους και συμπαγότητας της δομής του επιθηλίου,άυξηση της περιεκτικότητας σε κολλαγόνο, επαναφορά των θηλών του βλεννογόνου , αύξηση της περιεκτικότητας σε γλυκογόνο και τέλος αύξηση της αγγειοβρίθειας.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ RenovaLase®

To RenovaLase® βασίζεται στην τεχνολογία Laser 2940nm Er:YAG Smooth® Mode που ανέπτυξε αποκλειστικά η Fotona.
To RenovaLase® επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα δηλαδή τη σύσφιξη και την μείωση της διαμέτρου του ‘‘χαλαρού’’κόλπου σε 3 στάδια.

1. Φωτοθερμική Αλληλεπίδραση

Το πρωτόκολλο Er:YAG Smooth® Mode μέσω της ελεγχόμενης θερμικής εναπόθεσης οδηγεί στη αύξηση της θερμοκρασίας ( 50-70ο C) σε συγκεκριμένο βάθος του βλεννογόνου ( 200-500 μm) επιτυγχάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την αναδόμηση του κολλαγόνου και την νεοκολλαγονογένεση. Σύσφιξη του κολλαγόνου της τάξης του 30 % κατορθώνεται άμεσα.inco1inco22. Θερμομηχανική Αλληλεπίδραση

Ενα δευτερογενές αποτέλεσμα στα τοιχώματα του κόλπου συμβαίνει ως αποτέλεσμα μηχανικής έλξης λόγω του προαναφερθέντος θερμικού φαινόμενυ στην εξωτερική στοιβάδα. Υστερα από συρρίκνωση των ανώτερων στοιβάδων , οι κατώτερες στοιβάδες έλκονται μεταξύ τους λόγω μηχανικής τάσης μεταξύ των στοιβάδων.inco33. Ανάπτυξη Νέων Ινών Κολλαγόνου

Στο τελευταίο στάδιο μέσω της διαδικασίας της νεοκολλαγονογένεσης που ενεργοποιείται μέσω της θερμικής βλάβης του βλεννογόνου , δημιουργούνται νέες ίνες κολλαγόνου, περαιτέρω συμβάλλουν στην βελτίωση του πάχους, της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του κολπικού βλεννογόνου.

inco4

Το τελευταίο στάδιο κρατά για μήνες μέχρι στο σημείο που υποστρέφει οπότε και εμφανίζεται η ανάγκη για επανάληψη της θεραπείας.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Smooth® Mode

Η τεχνολογία Smooth® Mode είναι ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο της Fotona και αφορά σε laser Er:YAG 2940nm . Κατά το παραπάνω πρωτόκολλο η  φωτοθερμική ενέργεια του laser αποδίδεται στο δέρμα με μια γρήγορη σειρά βραχέων και χαμηλής ενέργειας παλμών  ιδανικά κατανεμημένων στο χρόνο, εντός ενός μεγαλύτερου υπερ-μακρού (super-long) παλμού 200-350 msec.

Αυτός ο τρόπος απόδοσης της ενέργειας με την μορφή μιας στήλης ή ‘‘ τρένου ’’παλμών (pulse train) εχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την συσώρευση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του βλενογόννου και να επιτυγχάνεται  ομοιογενής θερμική εναπόθεση στην επιφανειακή βλεννογονική στιβάδα σε βάθος αρκετών εκατοντάδων μικρών.

Ακριβώς λοιπόν επειδή ο χρόνος παλμού ( ή μήκος παλμού) των παλμών Smooth® Mode, που απορροφούνται σε βάθος μερικών μικρών (μm) του βλεννογόνου, είναι μεγαλύτερο απο τον επιδερμικό Θερμικό Χρόνο Χαλάρωσης (Thermal Relaxation Time- TRT) το τελικό αποτέλεσμα του πρωτοκόλου  Smooth® Mode είναι μια ήπια θερμική πήκτωση της επιφανειακής στιβάδας σε θερμοκρασίες 50-70ο C χωρίς ιδιαίτερο έγκαυμα της επιδερμίδας ή βλάβη στους βαθύτερα υποκείμενους ιστούς και όργανα.
Η άλληλεπίδραση  της δέσμης του Laser με το βλενογόννο  γίνεται με  τρόπο ελάχιστα επεμβατικό , χωρίς καθόλου αιμορραγία και με ακριβώς καθορισμένη θερμική εναπόθεση που εξαλείφει την πιθανότητα ιστικού τραυματισμού  ή νέκρωσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας, για δωρεάν ενημέρωση

Είναι υπόθεση λίγων μόνο λεπτών, που γίνεται μέσα από μία απλή, αναίμακτη και εντελώς ανώδυνη διαδικασία.

ή Καλέστε για Δωρεάν Ενημέρωση στο 210-7247750

Δρ. Καραϊσαρίδης Χριστόφορος

Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μετροπόλιταν

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210-7247750
Skype: ckaraisaridis
Whats App: Christoforos Karaisaridis
Viber: Christoforos Karaisaridis
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 37, Κολωνάκι
Email: info@laser-medical.gr